lezingen
Annemarie Bon verzorgt lezingen en presentaties voor ouders, leerkrachten en bedrijven. Boekingen verlopen via De Schrijverscentrale.

Waarom moeilijk lezen als het makkelijk kan?


Voor leerkrachten in het basisonderwijs en/of ouders geeft Annemarie Bon een kijkje in de schrijverskeuken. Zij gaat daarbij specifiek in op het schrijven van AVI-boeken. Hoe beïnvloedt AVI een tekst en wordt een boek daar wel makkelijker te lezen door? Bevorderen gewoon goed geschreven boeken en leesplezier de leesvaardigheid niet veel meer dan verplicht kilometers maken op een bepaald leesniveau? Op humoristische wijze geeft Annemarie Bon haar visie op deze zaken. Ze gaat in op het belang van lezen en geeft tal van tips aan ouders om kinderen met leesmoeilijkheden te ondersteunen.

Leesbevordering


Voor leerkrachten in het basisonderwijs en/of ouders vertelt Annemarie Bon over het belang van lezen en voorlezen. Hoe kunt u kinderen stimuleren en enthousiast maken voor lezen? En waar begint u als u zelf uw kennis van jeugdliteratuur wilt verdiepen? Annemarie Bon schreef jarenlang de brochure met lessuggesties voor het basisonderwijs bij de thematitels voor de Kinderboekenweek, in opdracht van CPNB. Zij schreef de e-learningcursus Leesbevordering voor E-wise (beoordeeld met een 8,1met kwaliteit en aansluiting op het onderwijs 90%) en werkte mee aan de lessen leespromotie van Leesparade van uitgeverij Delubas. Daarnaast is zij Schoolschrijver en docent van de cursus Voor kinderen schrijven.  

Bent u leerkracht en wilt u het leesgedrag van uw leerlingen meteen al bevorderen, geef dan vooral het goede voorbeeld en lees vooral zelf veel. Weet u niet waar te beginnen, start dan met deze tiplist van Annemarie Bon.

Samen met illustrator Gertie Jaquet is ook mogelijk de lezing 'Aan de slag met Haas' voor leerkrachten van groep 1 t/m 4. Extra leuk is dat Gertie Jaquet onderwijl de mooiste tekeningen maakt die onder de toehoorders worden verloot.

Chantal van Ophuizen op Twitter:
Leuke lezing van Annemarie Bon en Gertie Jaquet tijdens de . Het was af en toe net cabaret!

Freinetschool De Pit, Diest, België:
Heel knappe presentatie en ongelooflijk enthousiaste spreekster. Annemarie weet duidelijk waarover ze spreekt en brengt dit met veel passie over. Absolute aanrader!

Communiceren met kinderen in verschillende leeftijdsfasen


Wie schrijft voor kinderen, moet op de hoogte zijn van het kennisniveau en de sociaal-emotionele vaardigheden van kinderen in elke ontwikkelingsfase. Wat kunnen kinderen op een bepaald moment aan? Waar zijn ze dan in geïnteresseerd en welke tone of voice past dan het beste? Annemarie Bon spreekt vanuit 25 jaar ervaring schrijven voor kinderen van alle leeftijdsfasen, zowel fictie, informatief en educatief. Ook is zij al jarenlang schrijfdocent voor wie dit ambacht zelf onder de knie wil krijgen.

Vergroot je creativiteit


Creatief zijn kun je leren. In deze workshop reikt Annemarie Bon daartoe allerlei tips en brainstormtechnieken aan. Leer buiten de box te denken en ondermijnende gedachten te stoppen. U zult ervan versteld staan hoe creatief u eigenlijk bent! Deze workshop is een aanrader als u met uw team eens wat anders dan anders wilt organiseren.


Workshop creatief schrijven voor leekrachten


Stelopdrachten in methodes zijn vaak saai. Kinderen zijn er maar moeilijk voor te motiveren. En hoe beoordeel je als docent hun teksten eigenlijk? Het gaat immers niet om spelling, maar om bijvoorbeeld originaliteit, rijke taal en een goede structuur. In deze workshop krijgen leerkrachten tools in handen om teksten te beoordelen, maar vooral krijgen ze tal van tips en voorbeelden om van schrijven in de klas een feestje te maken.
Voor E-wise ontwikkelde Annemarie Bon de e-learningcursus Verhalen schrijven: instrueren, begeleiden en beoordelen. Deze cursus is beoordeeld met een 8,5 met kwaliteit en aansluiting op het onderwijs maar liefst 100%.


Nieuws

Even opscheppen

Voor E-wise ontwikkelde ik twee nascholingscursussen voor leerkrachten in het po over leesbevordering en verhalen schrijven. Ik ben heel blij met de goede beoordeling. Lees meer...

Meest uitgeleend

Dit waren in 2018 mijn meest uitgeleende boeken bij de openbare bibliotheek. Bijna alle titels zijn voor groep 3 en 4, behalve Free run! Lees meer...

Het allerverst van de pers

Het moet niet gekker worden: nog een prachtig zelfleesboek waar kinderen in groep 3 al vlot na de vakantie aan kunnen beginnen. Lees meer...

Nog verser van de pers!

Een dagboekje over de tuin van Kim, geschreven op AVI-start. Dat kunnen kinderen in groep 3 na de zomervakantie al snel zelf lezen! Lees meer...

Vers van de pers!

Superblij met twee nieuwe boekjes voor beginnende lezers. Lees meer...