Blog

Er rust een vloek op mijn adres

13:55, 16 juni 2017
cartoon
Er rust een vloek op mijn huisadres. Jarenlang kreeg ik controleurs aan de deur en ontving ik dreigbrieven van Essent, dat ik afgesloten zou worden van energie als ik niet onmiddellijk betaalde. Natuurlijk betaalde ik wel netjes en kon ik ze na een hoop gedoe telkens duidelijk maken dat ze in de war waren met het gebouwtje van Wagons Lits (de cateraar van de autoslaaptrein), later gekraakt door de Weggeefwinkel. Dat gebouwtje had geen nummer, omdat het op NS-terrein stond. Daarom hadden ze het voor het gemak (?) maar mijn huisnummer gegeven, maar dan met een x erachter. En die x wordt door computers, postbodes en ijverige medewerkers nu eenmaal niet herkend. Toch werd ik er steeds wel zenuwachtig van, omdat ik lang geleden wel eens daadwerkelijk ten onrechte van het gas ben afgesloten.
Het typische was dat het gebouw van Essent zelf tegenover het betreffende gebouwtje stond. Uiteindelijk heeft een zitactie in het pand geholpen: 'Ik ga niet weg voor jullie het opgelost hebben. Kom nou eens mee naar buiten. Dan wijs ik jullie waar de verwarring in zit.'
Echt gek werd het , toen NS op zeker moment een sloopvergunning voor mijn pand (adres zonder x) aanvroeg...
Bij NS moesten ze lachen en ik dacht ook niet echt dat ze mijn huis, nota bene een Rijksmonument, zouden slopen, maar echt leuk is anders.

Ondertussen is het gebouwtje gesloopt. Probleem opgelost, zou je denken. Maar nu lijkt sinds vorig jaar Enexis het stokje overgenomen te hebben met dreigbrieven over afsluiting, want ik zou geen leveringscontract hebben. Kosten?
€ 746,72 voor afsluiten en € 582,95 voor weer aansluiten...
Natuurlijk ben ik direct weer gaan klagen. Volgens Enexis heeft het mogelijk te maken met een openbare energievoorziening, zoals een lantaarnpaal. Omdat er dan geen adres bekend is, pakken ze voor het gemak (?) 'nabij mijn adres' en dat wordt dan weer snel: juist, mijn adres. Ik vermoed trouwens zelf dat het om het energietappunt gaat, waarmee bouwvakkers keihard hun radio aanzetten tijdens de bouw van een enorme parkeergarage in mijn straat.

Het Brabants Dagblad kreeg lucht van mijn strijd tegen instanties en schreef er een grappig stukje over. En Miesjel van Gerwen maakte er deze originele cartoon bij.
Nu maar hopen dat onze gezamenlijke strijd effect heeft!


2011

2010

Nieuws

Een AVI-start stickerboek

Voor uitgeverij Deltas schreef ik een boekje op niveau AVI-start, waarbij kinderen zelf stickers kunnen plakken op woorden die nog lastig te lezen zijn. Lees meer...

Cursusen Voor kinderen schrijven

Wil je ontdekken of je talent hebt om kinderverhalen en/of informatieve teksten voor kinderen te schrijven en wil je weten wat er in de beroepspraktijk allemaal bij komt kijken? In september start ik zowel met een nieuwe basiscursus Voor kinderen schrijven, als met de vervolgcursus. Geschikt voor wie stappen wil zetten met het schrijven van een kinderboek. De cursussen worden gedeeltelijk gecombineerd. Lees meer...

Kinderboekenweektip

'En de groeten van Haas' en 'Haas in de stad' zijn perfect om mee te werken tijdens de Kinderboekenweek. Kleuteruniversiteit biedt er twee prachtige projecten bij aan. Lees meer...

Op radio en tv

Met Fake! ben ik te horen en te zien geweest bij NOS radio 1 journaal en bij Brabants Bont van Omroep Brabant. Lees meer...

Hoe maak je een boek?

Bij mijn boek 'Hoe maak je een boek?' heeft uitgeverij Zwijsen inspirerende lestips beschikbaar gesteld. Lees meer...