Blog

Er rust een vloek op mijn adres

13:55, 16 juni 2017
cartoon
Er rust een vloek op mijn huisadres. Jarenlang kreeg ik controleurs aan de deur en ontving ik dreigbrieven van Essent, dat ik afgesloten zou worden van energie als ik niet onmiddellijk betaalde. Natuurlijk betaalde ik wel netjes en kon ik ze na een hoop gedoe telkens duidelijk maken dat ze in de war waren met het gebouwtje van Wagons Lits (de cateraar van de autoslaaptrein), later gekraakt door de Weggeefwinkel. Dat gebouwtje had geen nummer, omdat het op NS-terrein stond. Daarom hadden ze het voor het gemak (?) maar mijn huisnummer gegeven, maar dan met een x erachter. En die x wordt door computers, postbodes en ijverige medewerkers nu eenmaal niet herkend. Toch werd ik er steeds wel zenuwachtig van, omdat ik lang geleden wel eens daadwerkelijk ten onrechte van het gas ben afgesloten.
Het typische was dat het gebouw van Essent zelf tegenover het betreffende gebouwtje stond. Uiteindelijk heeft een zitactie in het pand geholpen: 'Ik ga niet weg voor jullie het opgelost hebben. Kom nou eens mee naar buiten. Dan wijs ik jullie waar de verwarring in zit.'
Echt gek werd het , toen NS op zeker moment een sloopvergunning voor mijn pand (adres zonder x) aanvroeg...
Bij NS moesten ze lachen en ik dacht ook niet echt dat ze mijn huis, nota bene een Rijksmonument, zouden slopen, maar echt leuk is anders.

Ondertussen is het gebouwtje gesloopt. Probleem opgelost, zou je denken. Maar nu lijkt sinds vorig jaar Enexis het stokje overgenomen te hebben met dreigbrieven over afsluiting, want ik zou geen leveringscontract hebben. Kosten?
€ 746,72 voor afsluiten en € 582,95 voor weer aansluiten...
Natuurlijk ben ik direct weer gaan klagen. Volgens Enexis heeft het mogelijk te maken met een openbare energievoorziening, zoals een lantaarnpaal. Omdat er dan geen adres bekend is, pakken ze voor het gemak (?) 'nabij mijn adres' en dat wordt dan weer snel: juist, mijn adres. Ik vermoed trouwens zelf dat het om het energietappunt gaat, waarmee bouwvakkers keihard hun radio aanzetten tijdens de bouw van een enorme parkeergarage in mijn straat.

Het Brabants Dagblad kreeg lucht van mijn strijd tegen instanties en schreef er een grappig stukje over. En Miesjel van Gerwen maakte er deze originele cartoon bij.
Nu maar hopen dat onze gezamenlijke strijd effect heeft!


2011

2010

Nieuws

Een prachtige herdruk!

Op veler verzoek een prachtige herdruk van 'Er was eens...'. Lees meer...

The making of Fake!

Altijd al willen weten hoe een boek tot stand komt? Kijk dan nu naar dit leuke filmpje dat Marijn Olislagers maakte. Lees meer...

Gratis e-boek van Haas!

Vanwege de Kinderboekenweek geven Gertie Jaquet, Gijs Sierman en Annemarie Bon je een gratis e-boek van Haas cadeau! Lees meer...

Vers van de pers

Maar liefst vijf nieuwe boekjes tegelijk vielen vandaag op mijn deurmat! En op alle vijf ben ik even trots! Lees meer...