haas

Het grote boek van Haas

Jaar: 2010

Uitgeverij: The House of Books

ISBN: 9789044326666

Illustraties: Gertie Jaquet

Prijs incl verzending: € 21,95

 

Boekbeschrijving

Het grote boek van Haas​Haas is doodgewoon Haas.
Toch maakt hij allerlei avonturen mee. Hij mag mee-eten bij Mol, hij heeft een losse tand en krijgt een erfenis. De ene keer is er circus in het bos, dan is er weer een marskramer. En dan is daar Kip. Wat is ze lief! Maar jammer genoeg is Haas niet de enige die gek op haar is.
In dit grote boek van Haas vind je voorleesverhalen, knutsels, spellen en twee poppenkastverhalen, waaronder het populaire verhaal van Worteltjestaart.

Meer doen met Haas?
Haas heeft een eigen Facebookpagina.
Kijk op deze site onder de knop 'Werken en spelen met Haas' voor lessuggesties en werkbladen. Abonneer je ook op de nieuwsbrief van Haas.

Recensies


Soms valt het leven van Haas niet mee. Hoe moeilijk is het om een geheim te bewaren? Wat doe je als je niet de enige bent die verliefd is op Kip. Hoe kun je nou beleefd blijven als je gaat eten bij Mol en het diner bestaat uit wormen en slakken? Twaalf veelal humoristische verhalen over Haas en z'n dierenvrienden met voor kinderen zeer herkenbare thema's. Daarnaast, originele spelletjes en doe-dingen, zoals poppenkast maken en spelen en worteltjestaart bakken. De informatie is duidelijk, de gebruikte materialen zijn goedkoop. Het taalgebruik is helder en vlot met woordgrapjes als 'egel is prikkelbaar'. Naast dat het geweldige verhalen zijn om voor te lezen heeft het boek ook educatieve elementen [...] Heerlijk voorleesboek met zorg gedrukt.
[Didi Klijnsma-de Boer, NBD/Biblion]

Je moet wel heel veel lef hebben om naast de beroemde hazen uit de kinderliteratuur er nóg een te verzinnen. [...] Toch had Annemarie Bon dat lef en haar Haas is zó anders en zó hartveroverend dat hij prima kan wedijveren met beroemde naamgenoten. Dat is mede te danken aan de prenten van Gertie Jaquet [...]. De kracht van haar prenten ligt in hun helderheid zonder opsmuk: open, lichtvoetig, vriendelijk, losjes, dynamisch en met aansprekende karakters. De Haas van Annemarie Bon en Gertie Jaquet is een ontwapenend, nieuwsgierig hazenkind dat verliefd is op Kip en een losse tand krijgt als hij een stuk wortel afbijt. [...] Een verrukkelijk voorleesboek dat prikkelt om direct mee aan de slag te gaan!
[Lieke van Duin, Kinderopvang]

Ik heb nu toch een gaaf boek cadeau gehad. 'Het grote boek van Haas'. Spannende, grappige en korte verhalen (maximaal vier pagina's) mét erg mooie tekeningen van Gertie Jaquet.
[Marije Smit, www.gaafvoorkinderen.nl]

'Het grote boek van Haas' is een ontzettend veelzijdig voorleesboek.Er staan niet alleen leuke, leerzame, korte verhaaltjes in over Haas, Egel, Kip en Uil om 's avonds voor te lezen. Het is ook een echt knutsel-, puzzel- en doeboek. Daarnaast staat er een aantal onwijs leuke (stok)poppenkastverhalen in die je uit kunt spelen. [...] met vrolijke lieve illustraties van Gertie Jaquet.

Een aanrader!!
*****
[Ineke van Nispen, Plantage Books & more]

In deze verhalenbundel pent Annemarie Bon twaalf leuke voorleesverhaaltjes neer voor jonge kinderen over Haas en zijn vriendjes. Het zijn verhalen die heel herkenbaar zijn voor de kleuters: over een losse tand, circus, feest, verliefd zijn, geheimen...[...] Er staan ook tal van knutselopdrachten en spelletjes in het boek. [...] De poppenkastverhalen zijn heel leuke verhalen die zeker bij kinderen voor reactie zullen zorgen.
***[Ilse Verhulst, Pluizer]

Een boek om zelf te lezen of voor te lezen. Om uit te knutselen, puzzelen of uit te koken. Het lukt niet altijd om zoveel doelen te dienen. Het grote boek van Haas lukt het wel. Het is inspirerend, vrolijk en staat vol met leuke en lieve tekeningen. Voor uren plezier aan tafel, op de bank of in bed.
[Casperle, Amsterdam]

Nieuws

Haas staat op twee in de speciale Kinderboekenweek Top Tien van ​Boekhandel Krings in Sittard en Geleen! En in Kiekeboek, de Haarlemse kinderboekwinkel stond hij in september ook twee op de tiplijst!

In Noordwijk is 'Het grote boek van Haas' uitverkozen door de plaatselijke Kinderjury voor groep 2. Bedankt Noordwijk!

Nieuws

Een prachtige herdruk!

Op veler verzoek een prachtige herdruk van 'Er was eens...'. Lees meer...

The making of Fake!

Altijd al willen weten hoe een boek tot stand komt? Kijk dan nu naar dit leuke filmpje dat Marijn Olislagers maakte. Lees meer...

Gratis e-boek van Haas!

Vanwege de Kinderboekenweek geven Gertie Jaquet, Gijs Sierman en Annemarie Bon je een gratis e-boek van Haas cadeau! Lees meer...

Vers van de pers

Maar liefst vijf nieuwe boekjes tegelijk vielen vandaag op mijn deurmat! En op alle vijf ben ik even trots! Lees meer...

Een AVI-start stickerboek

Voor uitgeverij Deltas schreef ik een boekje op niveau AVI-start, waarbij kinderen zelf stickers kunnen plakken op woorden die nog lastig te lezen zijn. Lees meer...

Cursusen Voor kinderen schrijven

Wil je ontdekken of je talent hebt om kinderverhalen en/of informatieve teksten voor kinderen te schrijven en wil je weten wat er in de beroepspraktijk allemaal bij komt kijken? In september start ik zowel met een nieuwe basiscursus Voor kinderen schrijven, als met de vervolgcursus. Geschikt voor wie stappen wil zetten met het schrijven van een kinderboek. De cursussen worden gedeeltelijk gecombineerd. Lees meer...

Kinderboekenweektip

'En de groeten van Haas' en 'Haas in de stad' zijn perfect om mee te werken tijdens de Kinderboekenweek. Kleuteruniversiteit biedt er twee prachtige projecten bij aan. Lees meer...