informatief

Baby-dieren: Lam

Jaar: 2018

Uitgeverij: Corona

ISBN: 9789463411707

Illustraties: diverse fotografen

Boekbeschrijving

Baby-dieren: Lam​Het lam staat centraal in dit deeltje in de reeks 'Baby-dieren, een informatieve reeks voor kleuters en kinderen in groep 3. Aan de orde komen onder meer mama- en papaschaap, pasgeboren lammetjes die op hunhoge pootjes gaan staan, het spelen en rennen, het leven in de wei, het grazen en gaan slapen.
Dit deeltje werd oorspronkelijk geschreven door Christina Leaf.

 De vrij globale informatie wordt gepresenteerd als een beeldverhaal, met heldere, paginagrote kleurenfoto’s van verschillende konijnensoorten. Op elke dubbele bladzijde staat een eenvoudige tekst van zo'n drie zinnen, met een of twee vetgedrukte woorden die achterin worden uitgelegd. Eén zin is in roze gedrukt, die kan door beginnende lezers nagenoeg zelfstandig worden gelezen. Kan dus ook ingezet worden bij tutorlezen. Wel is de informatie voor hen wat te summier. Een boekje (een reeks) voor kind en begeleider samen, in diverse lees- en vertelsituaties. Bevat een register en de rubriek 'Meer weten' met tips voor boeken en websites. Oorspronkelijk Engelstalige uitgave (2014), goed vertaald door de bekende kinderboekenschrijfster Annemarie Bon. De aaibaarheidsfactor van deze uitgave is hoog. Vanaf ca. 4 jaar, tutorlezen vanaf ca. 7 jaar..

Recensies

​De vrij globale informatie wordt gepresenteerd als een beeldverhaal, met heldere, paginagrote kleurenfoto’s. [...] Oorspronkelijk Engelstalige uitgave (2014), goed vertaald door de bekende kinderboekenschrijfster Annemarie Bon. De aaibaarheidsfactor van deze uitgave is hoog. Vanaf ca. 4 jaar, tutorlezen vanaf ca. 7 jaar.
[NBD/Biblion]

Nieuws

Plot26

Voor Plot26 schreef ik met veel plezier twee korte verhalen: 'Breaking' en 'No escape room'. Lees meer...

Het allerverst van de pers

Bizar dat al mijn nieuwe boeken binnen een paar weken tijd verschijnen. En al ben ik op alle boeken supertots, met dit nieuwe boek ben ik extra blij! Challenge! Lees meer...

Nog verser van de pers

Nog een spiksplinternieuw boek waar ik heel trots op ben: 'Hoe maak je een boek?' Lees meer...

Getipt door de Kinderjury!

'Dat is je eigen zaak' is getipt door de Kinderjury! Lees meer...

Vers van de pers

'Wie arm is moet slim zijn', dat is de titel van een nieuw samenleesboek bij uitgeverij Delubas, geïllustreerd door Andrea Kruis. Lees meer...