Over Annemarie Bon
Over Annemarie Bon

W

De W van wie, wat waar in Den Bosch

stadswandeling Annemarie Bon

Heb je altijd al meer willen weten over Den Bosch? Annemarie Bon biedt voor liefhebbers historische stadswandelingen of fietstochten aan van ongeveer drie uur afhankelijk van je wensen. De tochten kunnen een algemeen inleidende kennismaking met de stad zijn, of specifiek ingaan op een bepaalde periode. Denk daarbij aan het beleg van Den Bosch of een rondleiding in het kader van Jheronimus Bosch. De tochten worden voor jou op maat uitgezet. Een aantal highlights ontbreekt echter in geen enkele wandeling. Zo starten we bij het Centraal Station met een blik op het nieuwe Paleiskwartier. Vervolgens lopen we via de oude haven, de Uilenburg richting de oude stadsmuur aan de zuidzijde, waar je een prachtig uitzicht hebt op het Bossche Broek. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan de middeleeuwse markt, de Sint-Janskathedraal, de veel geroemde Binnendieze en het nieuwe museumkwartier evenmin.
Een wandeling kan desgewenst uitgebreid worden met bijvoorbeeld een bezoek aan het Noordbrabants Museum of het Jheronimus Bosch Artcenter. De kosten bedragen €150 voor een groep tot maximaal 15 personen. De prijs is exclusief een drankje of hapje op een terras van een typisch Bosch café tijdens een of meerdere pauzes en exclusief eventuele bezoeken aan musea of een rondvaart over de Binnendieze. Ideaal voor familie- en bedrijfsuitjes en in het bijzonder voor leerkrachten en bibliotheekmedewerkers.
 
Jouw persoonlijke gids is geboren en getogen Bossche.
Ik heb negen jaar als freelancer bij het Brabants Dagblad gewerkt, heb drie jaar cursussen Boschlogie gevolgd en heb voor de gemeente 's-Hertogenbosch het lespakket 'De schatten van de draak' ontwikkeld in het kader van erfgoededucatie. Vanzelfsprekend spelen veel van mijn boeken zich in Den Bosch af. Voor mijn historische verhalen over Den Bosch heb ik veel research gedaan. Door al deze ervaring heb ik een brede kennis van de geschiedenis van Den Bosch, alsook het hedendaagse reilen en zeilen. Zodoende kan ik u trakteren op veel boeiende en sappige verhalen.
Wilt u extra genieten van uw wandeling, dan is het leuk (maar zeker niet noodzakelijk) als u van tevoren mijn boek 'Schetsboek van Jeroen Bosch' en/of 'Niets meer te verliezen' leest.​ Voor jonge kinderen is 'Dat gaat naar Den Bosch toe' een aanrader. Aanmelden kan via contact op deze site.

schetsboek van jeroen Bosch

Niets meer te verliezen

Dat gaat naar Den Bosch toe

Nieuws

Vers van de pers

In Het grote zelfleesboek van uitgeverij Ploegsma is werk opgenomen van diverse auteurs en illustratoren. Van mijn hand is 'Joris en de draak', ook los te bestellen via deze site.

Nieuwe cursussen van start!

In het najaar start zowel de basiscursus Voor kinderen schrijven, als de vervolgcursus. Meld je snel aan, want vol = vol. En dat je ermee kunt doorbreken, is te lezen in het blad 'Lezen' van Stichting Lezen. Lees meer...

E-learning: leesbevordering

Voor E-wise ontwikkelde ik een nascholingscursus over leesbevordering voor leerkrachten in het basisonderwijs. Je kunt de cursus vanaf september volgen. Lees meer...

Drie keer raak!

Kijk, normaal ben je blij met één boek in een selectie, maar met drie titels in een top 25 staan, voelt wel heel bijzonder! Lees meer...