Blog

Voorproefje

14:40, 02 februari 2015
pasta spinazie

Ik zeg er nog niet te veel over, alleen dat ik samen met Studio Daad, Fotografie Marijn Olslagers en Daan Olislagers met een supergaaf kookboek bezig ben. De recepten zijn (grotendeels) van mij en Daan. De styling en vormgeving is in handen van Studio Daad.
Als voorproefje hier een recept.

Verdeel over grote borden spinazie, gesneden witlof, rucola of wat je maar aan licht bittere saladesoorten in huis hebt. Verdeel er dun gesneden bleekselderie en lente-uitjes in ringetjes over, alsook licht geroosterde walnoten, knapperig gebakken reepjes bacon, blokjes avocado (als je die hebt) en ontpitte tomaat in stukjes. Maak met de staafmixer een dressing van 150 gram roquefort, 1,5 dl zachte olie. zoals arachide, 2 eetlepels witte wijnazijn, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel suiker, zout en peper. Druppel wat dressing over de salade. Dien meteen op met boerenbrood met gezouten boter. Meer is voor dit feestmaal niet nodig.

2011

2010

Nieuws

Gave lesbrief!

Ben je dan van 'Haas redt het bos'? Gertie Jaquet en ik hebben voor uitgeverij Moon een fijne lesbrief met werkbladen gemaakt bij dit boek. Lees meer...

Productie

Sommige mensen hadden vakantie tijdens de lockdown. Nou ik niet! Lees meer...

Drie nieuwe boeken!

Wat een heerlijke zomer is dat, als er zomaar drie nieuwe boeken uitkomen! 'Stoere Steffie en de tijdmachine', 'Stoere Steffie en de stinkende stad' en een nieuw boek van Haas: 'Haas redt het bos'. Je leest er alles over onder boeken onder respectievelijk de rubriek 6+ en Haas.

Fake news

Fake! komt niet alleen uit in Rusland en Zuid-Korea, maar ook in Hongarije! Geen Fake news, echt waar.

Haas en zijn makers

We zijn er een hele tijd mee bezig geweest, maar daar is ie dan: een superleuk filmpje over de boeken van Haas. Lees meer...