ZesPlus

Aladdin en de wonderlamp

Jaar: 2010

Uitgeverij: The House of Books

ISBN: 9789044325119

Illustraties: Sandra Klaasen

Prijs incl verzending: € 12,95

 

Boekbeschrijving

Aladdin en de wonderlampHou jij ook zo van sprookjes?
Dit sprookje komt uir het verre oosten.
Het zit vol magie en is zó mooi.
Aladdin is de zoon van een arme kleermaker.
Op een dag komt er een rijke Moor op hem af.
Aladdin weet niet dat hij een slechte tovenaar is.
Hij heeft Aladdin nodig om een wonderlamp te roven.
Als je de lamp opwrijft, komt er een geest die alles kan.
De Moor is sluw, maar hij weet niet hoe slim Aladdin is!

Dit sprookje is speciaal voor beginnende lezers geschreven op AVI E4.

Recensies

​Sprookjes blijven altijd leuk en zullen hun glans niet snel verliezen. Maar soms een beetje oppoetsen kan natuurlijk geen kwaad. Annemarie Bon heeft een aantal sprookjes nieuw leven in geblazen waardoor de beginnende lezer er zelf van kan genieten. Maar voorlezen aan de wat kleinere kinderen, gaat natuurlijk ook prima!
Dit boekje vertelt het sprookje van ‘Aladdin en de wonderlamp’. De eerlijke jongen en de geest uit de lamp. Je kind zal er van smullen! De mooie illustraties maken het boekje compleet.
[Peuteren]

Tot nu toe zijn er volgens mij nog nooit sprookjesboeken geschreven die goed zijn voor kinderen om zelf te lezen. Terwijl sprookjes juist voor zes- en zevenjarigen bijzonder geschikt zijn. Gelukkig heeft Annemarie Bon heeft daar verandering in gebracht en op AVI leesniveau voor beginners sprookjes herschreven. 'Aladdin en de wonderlamp' is geschikt voor kinderen die in groep 4 zitten.  Het verhaal heeft niets aan spanning en magie verloren en dat is mede te danken aan de geweldige illustraties van Sandra Klaassen. Het prettige aan dit boekje is ook de prijs zodat het een ideaal cadeautje is voor klasgenootjes tom e geven met verjaardagspartijtjes.
[*****Ineke van Nispen, Plantage Books & more]

Sprookjes zijn leuk om voor te lezen, maar ook prima geschikt voor beginnende lezertjes. Althans, wanneer de schrijfwijze is aangepast aan hun kunnen. Onder de noemer 'Sprookjes opnieuw verteld' zijn er onlangs een aantal sprookjes op verschillende AVI-niveaus verschenen. Aansprekende sprookjes, met een duidelijk verhaal (...) Wat wij met name erg goed en leuk vinden is de oplopende moeilijkheidsgraad. De boekjes zijn goed betaalbaar, en dus ideaal om cadeau te doen aan je kind wanneer het weer een AVI-niveautje is opgeschoven.
[Kidslog]

Leuk dat het mogelijk blijkt te zijn een klassiek sprookje na te vertellen in simpel taalniveau en het toch zo spannend te houden. De aquarelillustraties in zachte pasteltinten zijn sfeervol, ondersteunen het verhaal en zijn goed gedoseerd, zodat het verhaal blijft boeien. De zinnen zijn kort, maar desondanks is het taalgebruik van een goed niveau met gebruik van uitdrukkingen en stijlmiddelen (nietsnut, in geuren en kleuren). AVI E4. Op een vlotte toon wordt het verhaal van de lamp helder en onderhoudend verteld, waarbij de illustraties tot de verbeelding spreken. Geslaagd sprookjesverhaal dat het origineel goed navolgt.
[G. Koops, NBD-Biblion]

Getipt door de Vlissingse Bibliotheek!

De fijne illustraties van Sandra Klaassen zorgen ervoor dat dit een leesboekje is dat zeker opgemerkt zal worden in de boekenkast.
*[Ilse Verhulst, Pluizer]

Nieuws

Productie

Sommige mensen hadden vakantie tijdens de lockdown. Nou ik niet! Lees meer...

Drie nieuwe boeken!

Wat een heerlijke zomer is dat, als er zomaar drie nieuwe boeken uitkomen! 'Stoere Steffie en de tijdmachine', 'Stoere Steffie en de stinkende stad' en een nieuw boek van Haas: 'Haas redt het bos'. Je leest er alles over onder boeken onder respectievelijk de rubriek 6+ en Haas.

Cursus Voor kinderen schrijven

Wil je weten wat er bij schrijven voor kinderen allemaal komt kijken en of je er zelf talent voor hebt? In september start ik weer met een nieuwe cursus. Lees meer...

Vers van de pers

Vers van de pers: Het zonnige zomerboek, een bundel met drie verhalen van mij. Twee Haas-verhalen en een zeemeerminnenverhaal.

Fake news

Fake! komt niet alleen uit in Rusland en Zuid-Korea, maar ook in Hongarije! Geen Fake news, echt waar.

Haas en zijn makers

We zijn er een hele tijd mee bezig geweest, maar daar is ie dan: een superleuk filmpje over de boeken van Haas. Lees meer...

Alle hens! is kerntitel

In oktober gaat de Kinderboekenweek weer van start. En toen. Over geschiedenis. Dat is het thema. Tof nieuws is dat Alle hens! kerntitel is. Lees meer...