begeleiding
Annemarie Bon verzorgt workshops en de cursussen Voor kinderen schrijven en Kinderboeken schrijven. Annemarie Bon is een ervaren schrijfdocent. Zij begeleidt sinds 2004 jaarlijks een à twee groepen en schrijft zelf sinds 1986 voor kinderen en jongeren.

Manuscriptbeoordeling


Je kinderen of kleinkinderen hangen aan je lippen als je een verhaal vertelt. Je bent altijd van kinderboeken blijven houden en je voelt je nog steeds een kind. Je loopt over van de speelse ideeën. Er zijn allerlei redenen waarom jij een kinderboek of verhalen voor kinderen bent gaan schrijven. Waarschijnlijk heb je er veel plezier aan beleefd.
Maar dan? 'Je moet ermee naar een uitgever,' zullen veel mensen in je omgeving zeggen. Maar uitgevers krijgen jaarlijks zo'n duizend manuscripten spontaan toegestuurd en geven er daar hooguit eentje daadwerkelijk van uit. Realiseer je dat een eerste manuscript meestal niet geschikt is om uitgegeven te worden. Waarschijnlijk krijg je een standaardbrief retour met de mededeling dat jouw manuscript niet in het fonds van de uitgeverij past. Een manuscriptbeoordeling van ABC is daarom vooral een advies om je verhaal te herzien, waarbij gezegd moet worden dat een cursus volgen de allerbeste weg is om de kunst van het schrijven onder de knie te krijgen, ook al heb je al een compleet manuscript geschreven. 

ABC beoordeelt kinderboeken en informatieve boeken voor jeugd van 4 tot 16 jaar.

Dit kun je van ABC verwachten:
 • Een analyse en redactie van (een deel van) je manuscript.
 • Aandacht voor stijl, spanningsopbouw, structuur, perspectief, geloofwaardigheid en geschiktheid voor de doelgroep.
 • Achtergrondinformatie over specifieke aspecten en uitleg van alle vaktermen.
 • Persoonlijk advies.
 • Een persoonlijk gesprek via Microsoft Teams.
 • Gegarandeerde vertrouwelijkheid.
 • Korting van 50% van de kosten van de manuscriptbeoordeling bij deelname aan een cursus van ABC.


Wanneer je besluit je manuscript door ABC te laten beoordelen, is de procedure als volgt:

 • Mail je manuscript naar post@annemariebon.nl
 • Stuur tevens je cv en adresgegevens mee.
 • Licht toe wat de doelgroep van je manuscript is.
 • Stuur een synopsis van je manuscript mee.
 • Na ontvangst van je manuscript stuurt ABC je een offerte op basis van een uurtarief van €40 exclusief 21% btw. Je weet dus altijd precies waar je aan toe bent.
 • Ga je akkoord, dan volgt een factuur en maken we een afspraak.
 • Houd er rekening mee dat een eerste boek slechts zelden publicabel is, en dat de beoordeling vooral gericht is op verbetering van je manuscript.

 

Coaching


Je hebt een analyse van je manuscript binnen en je wilt je manuscript verbeteren. Of je hebt een idee voor een boek, maar weet niet goed hoe dit proces aan te pakken. ABC kan je begeleiden bij zowel het herschrijven als het schrijfproces vanaf een synopsis.
Voor tekstredactie en het bewerken van je manuscript tot een geschikte versie werkt ABC samen met externe redacteuren.
Wanneer ABC overtuigd is van de kwaliteit van je werk, is persoonlijke bemiddeling bij uitgeverijen mogelijk.
Het uurtarief voor coaching is €40 exclusief 21% btw.

 

Nieuws

Opruiming

Ideaal voor de schoolbiiiotheek. Nu met kwantumkorting: de 12+-boeken Love u 2 much, Oppassen, Een nieuw leven, Challenge en Niets meer te verliezen. Bij partijen vanaf 10 stuks nu voor slechts € 4,00 per stuk exclusief verzendkosten.

Gave lesbrief!

Ben je dan van 'Haas redt het bos'? Gertie Jaquet en ik hebben voor uitgeverij Moon een fijne lesbrief met werkbladen gemaakt bij dit boek. Lees meer...

Fake news

Fake! komt niet alleen uit in Rusland en Zuid-Korea, maar ook in Hongarije! Geen Fake news, echt waar.

Haas en zijn makers

We zijn er een hele tijd mee bezig geweest, maar daar is ie dan: een superleuk filmpje over de boeken van Haas. Lees meer...